Ρωμαϊκό Ωδείο

Το 170 π.Χ., ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα στην Άνω Πόλη της Πάτρα ανεγέρθηκε το Ρωμαϊκό Ωδείο, μία δεκαετία νωρίτερα από την ανέγερση του Ηρωδείου των Αθηνών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Παυσανία, η διακόσμηση και η μεγαλοπρέπεια του μπορεί να συναγωνιστεί την αρτιότητα του μεγάλου ωδείου των Αθηναίων. Το ωδείο ήταν συνέχεια της αγοράς και εντός αυτού φιλοξενούνταν το επιβλητικό άγαλμα του Απόλλωνα. Με το πέρασμα των αιώνων σεισμοί πόλεμοι και κατακτητές κατέστρεψαν το κτίσμα το οποίο καταπλακώθηκε από χώμα και άλλα υλικά που άφησαν ορατό μόνο ένα μικρό τμήμα του. Ξανά ήρθε στο φως το 1889 όμως τα έργα αναστήλωσης άρχισαν μόλις το 1956.

Η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 2.300 θεατές και λαμβάνουν χώρα μερικές από τις σπουδαιότερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε στην πόλη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή να επισκεφτείτε το αρχαίο ωδείο και να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα αρχαίο δράμα ή μια κωμωδία.

Πρόσβαση: Βορειοδυτικά της πόλεως επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού & Σωτηριάδη, μόλις 1.8 χλμ απόσταση από το ξενοδοχείο μας. Θα το βρείτε ανοικτό καθημερινά Τρίτη έως Κυριακή, από τις 08.00 έως τις 14.30. (Είσοδος Ελεύθερη)

Τηλέφωνο: 2610 420645 Fax: 2610 220829

Κράτηση Τώρα
Φορτώνει...
Ουπς!
Τρέχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν υποστηρίζουμε πλήρως. Κάντε αναβάθμιση σε αυτό για καλύτερη εμπειρία.
Ο δικτυακός τόπος μας λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome.
Πώς να αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης