Κάστρο Πατρών

Το Κάστρο της Πάτρας, μεγάλο βυζαντινό οχυρωματικό έργο του β΄ μισού του 6ου μ.Χ. αι., είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο, ακριβώς πάνω από την πεδινή έκταση που καταλαμβάνει ο πυρήνας της σύγχρονης πόλης και σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τη θάλασσα.Ανήκει στα λεγόμενα Κεφαλόκαστρα της Πελοποννήσου.

Τα τείχη του περικλείουν μία έκταση 22.725 τ.μ. και αποτελείται από έναν τριγωνικό εξωτερικό περίβολο, ενισχυμένο με πύργους και προμαχώνες, που προστατεύονταν αρχικά από βαθιά τάφρο και ένα εσωτερικό περίβολο που υψώνεται στη Β.Α. γωνία και επίσης περιβάλλεται από τάφρο.

Οι οικοδομικές φάσεις που διακρίνονται σήμερα στο κάστρο αποτελούν μαρτυρία των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από τους εκάστοτε κατακτητές του για την επισκευή του και την προσαρμογή στις εξελίξεις της πολεμικής τεχνολογίας.
Σε ειδική εσοχή στην τοιχοποιία, είναι εντοιχισμένος κορμός αγάλματος και κεφάλι ανδρός των ρωμαϊκών χρόνων. Το παραμορφωμένο αυτό άγαλμα πήρε μυθικές διαστάσεις στα μάτια των κατοίκων της Πάτρας. Έγινε το στοιχειό της πόλης, η «Πατρινέλα». Η παράδοση λέει ότι ήταν γυναίκα μεταμορφωμένη σε άντρα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας που φυλάει την πόλη από επιδημίες και κλαίει τις νύχτες, όταν πεθαίνει κάποιος γνωστός Πατρινός.

Πρόσβαση: Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου σε λίγα μέτρα ευθεία θα το συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι, από το ξενοδοχείο μας απέχει μόλις 1,2χλμ. Θα το βρείτε ανοικτό καθημερινά Τρίτη έως Κυριακή, από τις 08.00 έως τις 15.00. (Είσοδος Ελεύθερη)

Τηλέφωνο: 2610 623390

Κράτηση Τώρα
Φορτώνει...
Ουπς!
Τρέχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν υποστηρίζουμε πλήρως. Κάντε αναβάθμιση σε αυτό για καλύτερη εμπειρία.
Ο δικτυακός τόπος μας λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome.
Πώς να αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης