Φάρος Πάτρας

Σήμα κατατεθέν της Πάτρας ένα στολίδι χτισμένος από πέτρα ο φάρος, όταν πρώτο φτιάχτηκε λειτούργησε σαν σηματοδότης. Με την κατασκευή του κυματοθραύστη όμως αυτός του ο ρόλος καταργήθηκε. Ο φάρος (όλος και όλος 4-5 τετραγωνικά μέτρα) και το καφενεδάκι του συγκέντρωνε πλήθος κόσμου, ήταν η καθημερινή βόλτα των Πατρινών, ενώ οι βάρκες προσφέρονταν για βόλτες στα καθαρά νερά του κόλπου. Στο χώρο γύρω από το φάρο γίνονταν συναυλίες και οι περισσότεροι από τους γνωστούς τραγουδιστές της εποχής είχαν τραγουδήσει εκεί.

Στην περιοχή Αγ. Ανδρέα κατασκευάστηκε το 1999 ο σύγχρονος φάρος ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο του παλαιού που κατεδαφίστηκε το 1972. Βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα. Στο χώρο αυτό λειτουργεί καφετέρια και ουζερί και χρησιμοποιείται επίσης σαν χώρος για εκδηλώσεις και συναυλίες.

Πρόσβαση: Από το ξενοδοχείο μας στα 100μ βγαίνετε στην λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας, ακολουθείτε ευθεία, στα 2 χλμ, συνεχίζει η Ακτή Δυμαίων παραμένοντας σε ευθεία πορεία και στα επόμενα 2 χλμ συναντάτε το σύμβολο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Κράτηση Τώρα
Φορτώνει...
Ουπς!
Τρέχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν υποστηρίζουμε πλήρως. Κάντε αναβάθμιση σε αυτό για καλύτερη εμπειρία.
Ο δικτυακός τόπος μας λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome.
Πώς να αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης